Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 27 Dec 2012 | 7754 vizualizari

 

O varianta delicioasa de rulada cu salam de biscuiti invelita in ciocolata....magica prajitura de Craciun care nu-mi lipseste niciodata de pe masa de sarbatoare....savurata alaturi de cei dragi...

 

INGREDIENTE

  • 6 pachete individuale de biscuiti petitte beurre cu miere ( Ulker)
  • 5 ciocolate desert cacao( Milka)
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • esenta de rom
  • jeleu( rahat turcesc)
  • 1 cana si jumatate de lapte( cana obisnuita de lapte)
  • vanilie
  • coaja de portocala( optional)
  • Rulada:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina cu varf
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 100 gr unt
  • 3 ciocolate cu lapte( aceeasi marca desert de la Milka)
  • 1 ciocolata neagra
  • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Biscuitii se sfarama intr-un vas.

Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa.

Se toarna totul peste biscuiti si se amesteca. Se adauga si jeleul( rahatul).

Din aceasta compozitie de biscuiti am preparat si un salam de biscuiti, asa ca daca doriti sa preparati numai rulada reduceti cantitatile le jumatate.

Preparam rulada:

Mixam albusurile bine cu zaharul, vanilia apoi adaugam galbenusurile pe rand, uleiul, mixam in tot acest timp, adaugam si faina plus bicarbonat.

Turnam compozitia in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si coacem pentru 15 minute la 180 de grade.

Scoatem blatul cu tot cu foaia de copt pe un prospop ud si rulam usor  ajutandu-ne de hartia pergament.

O desfacem punem in mijloc compozitia de biscuiti si rulam.

Deasupra turnam  glazura facuta din amestecul de ciocolata si unt topit, ajutandu-ne de o lingura sa facem onduleuri.

Dam la rece si apoi ornam dupa inspiratie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

27.12.2012, 22:04

Va multumesc mult tuturor...sarbatori fericite si numai bine va doresc!

MonaMimi 1

28.12.2012, 12:15

RuxyRux 1

14.01.2013, 11:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini rulade